Kyrkornas festival lockade hundratals

Många lockades till Hjärta Hovslätt. Foto: Privat

Equmeniakyrkan i Hovslätt gick ihop med lokala pingstkyrkan för att göra något för sitt samhälle.

Resultatet blev Hjärta Hovslätt, en festival som lockade hundratals - och med stor sannolikhet nu blir återkommande.

- Vi har inte hunnit ha utvärderingen än men alla säger att det här måste vi göra om, säger David Hjelmqvist, pastor i Equmeniakyrkan.

Hovslätt utanför Jönköping är ett samhälle med stark frikyrklig tradition, men hur bra är kyrkorna egentligen på att sträcka sig utanför sina egna byggnader?

Intensiv helg

Numera kan de i alla fall säga ganska bra. Efter en intensiv helg där Equmeniakyrkan och Pingstkyrkan skapat festival i samhället är det nog inte många som missat att de också har hjärta för hela Hovslätt. Hjärta för Hovslätt är också just vad satsningen kallades.

-Det började med att vi samtalade med Pingst om att vi vill göra nåt för samhället också utanför våra väggar, och tillsammans då.

Idén var att pingst och equmeniakyrkans medlemmar också skulle lära känna varandra lite bättre.

- Vi har delat på alla uppgifter och gjort sakerna tillsammans. Väldigt roligt och givande måste jag säga, konstaterar Hjelmqvist.

Hoppborgar, ett säkert kort! Foto: Privat

Fest från morgon till kväll

Från dag till kväll har gräsfältet där Hjärta Hovslätt varit placerat, fyllts med unga och gamla som lockats dit av allt från grillat och häng, till hoppborg, barnmöten och spännande möten.

Det stora tältet för gudstjänster och möten har tagit nära 500 personer - och det har sällan funnits många sittplatser kvar vid eventen, berättar Hjelmqvist.

Fokus på reella utmaningar

Fredagkvällen hade fokus på äktenskapsproblem och talarna Samuel och Josefine Gunnargård berättade om hur de själva kunde hitta tillbaka till varandra ur ett stormigt äktenskap.

Andra kvällen gästade Malina Arp som efter år i new age-centrat i Molkom, hittade Jesus och blev kristen.

Sist ut var den förre gängkriminelle René Lobos som vittnade om hur mötet med Jesus förändrade hela hans liv.

- Vi ville hitta saker som besökare och vem som helst kunde relatera till på olika sätt och hitta perspektiv på det. Vi vet att relationer är något alla brottas med, liksom sitt andliga sökande och sin egen brustenhet, förklarar Hjelmqvist.

Även gudstjänsterna och mötena lockade många. Foto: Privat

Skapat intresse

Förhoppningen är inte bara att detta nu ska ha varit dagar för församlingarnas gemenskap, om än en viktig ingrediens, men att det också kan ha bidragit till att öka intresset för kyrka och kristendom hos den som söker. 

- Ja det är ju verkligen förhoppningen att detta kan vara början på en resa för många. Vi startar Alphagrupper i båda församlingarna i September och jag vet redan några som sagt att de vill gå. Men vi har ju också gått ut med utskick om våra verksamheter till samhället i samband med att vi marknadsförde Hjärta Hovslätt så förhoppningsvis kan fler hitta till oss.  

Taggar:

Equmeniakyrkan
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA