Centern rasade i stöd när Sändaren förra veckan presenterade sin undersökning kring var pastorer och diakoner i Equmeniakyrkan kommer lägga sin röst.
Men hon är ändå mer än glad över att få starka 16 procent - och tror på en ökning i målgruppen fram till valet.
– Ursäkta lukten, var inledningsordet från Annie Lööf innan hon en kort stund innan partiledarutfrågningen satte sig ner för en kortare intervju.
Anledningen var att hon kom direkt från en mjölkgård i Falköping där hon klappat på kalvar och diskuterat jordbrukspolitik.
– Jordbrukspolitiken är alltid viktig för centerpartiet, inte minst nu när vi kommer att behöva ha starkare strategier för en ökad matproduktion som beredskap, men också för att bli mer konkurrenskraftiga, förklarar hon.
På plats i Vårgårda brukar stödet vara stort för hennes parti och det var rikligt med grönklädda partimedlemmar i hallen redan en bra stund innan även i år. Kommunens kommunalråd, Bengt Hilmersson, är själv en centerpartist och jordbruken ligger tätt i bygden.
Men centern har stakat ut fler profilerade områden under Annie Lööfs tid. Inte minst har den tydligt invandrarvänliga hållningen i migrationspolitiken gjort att partiet, medan övriga gamla allianspartier sakta men säkert öppnat för SD-samtal, drivit längre och längre bort från de forna blockvännerna.
Men var hör då C egentligen hemma?
– Det blir första gången på länge vi nu går fram som ett fristående, liberalt parti i valrörelsen, konstaterar hon.
Vi är ett av få partier som står för medmänsklighet och solidaritet i omvärlden när andra partier, både åt höger och vänster hemfaller åt populism.
I Sändarens valundersökning där Equmeniakyrkopastorer- och diakoner fått svara på var de ska lägga sin röst är det tydligt att S, MP och C är i topp. Båda dessa partier har kommit C närmare de senaste fyra åren, men Annie Lööf vill trots att särskilt samarbetet med S varit tydligt senaste åren, inte stänga några dörrar. Helst ser hon att C istället får se dörrarna öppnas från alla håll.
– Vi har haft ett gott samarbete med S denna perioden, men innan dess hade vi det med M och de andra allianskollegorna. Nu har tyvärr Ulf Kristersson sagt att de inte kommer vilja samarbeta med oss, men jag hoppas att han ändrar sig och att vi kan samtala med dem, S och de andra mittenpartierna för att få till en stark, bred mitten. Jag tror det är oerhört viktigt att vi samarbetar bredare i flera frågor nu, inte minst med tanke på rådande säkerhetsläge.
Trots att ni fortsatt är bland de mer populära partierna i Sändarens valundersöking, har ni fallit hela 12 procentenheter från undersökningen 2018. Vad är dina spontana tankar kring det?
– Jag tycker fortfarande att 16 procent är fantastiskt och tror också att vi kommer öka i den här målgruppen fram till valet. Vi är ett av få partier som står för medmänsklighet och solidaritet i omvärlden när andra partier, både åt höger och vänster hemfaller åt populism.
Hur menar du då?
– Jag tänker främst på migrationspolitiken, hur vi stått upp för människor på flykt, för en generös biståndspolitik och som vid förra valet hade vi ett stort fokus på människor med funktionsnedsättning.
Hur länge kommer ni kunna hålla denna position när partierna runtom ändrar sin politik i frågorna?
– Är det något man kan räkna med hos oss är det att vi står pall i de här frågorna.
Det blev också något som återkom i utfrågningen på Tånga Heds scen, som för Annie blev tredje gången gillt.
– Jag älskar det här formatet. Det bryter verkligen av i valrörelsen och är något annat. Här får man prata till punkt.
Fakta: Lööf om...
Klimat:
Centerpartiet vill att företag och marknad ska vara den drivande kraften i klimatomställning, även om man inte värjer för att med skatteincitament driva på snabba förändringar.
Integration:
Centerpartiet vill fortsätta vara partiet som värnar flyktingar och asylrätt.
Samtidigt poängterade hon att man misslyckats med att sätta invandrare i jobb och att Sverige tillåtit klaner och kriminella gäng ta över hela områden - något som nu kräver hårda tag.
Särskilt lyfte hon fram att invandrarkvinnor hamnat utanför den svenska infrastrukturen och skyddsnätet - något som man med hjälp av insatser vill motverka ska ske ytterligare.
Religion:
Centerpartiet vill inte blanda sig i privatreligionen men hade en del att säga kring konfesionella skolor och stöd till trossamfund.
– Vi är väl det enda partiet som tycker att skolor inte ska tas bort utifrån om de är konfesionella, utan om de inte sköter sig. Det är ju det som S går fram med nu. Vi har haft ett par skolor som inte ens borde fått starta, men nu drar man istället alla över en kam, även de som sköter sig bra, konstaterade Lööf.
LÄGG TILL NY KOMMENTAR