”Vi blandar tårar och skratt och de som kommer är så tacksamma”, säger Lina Stenström Eld. foto: privat
I Pingstkyrkan i Hässleholm träffas anhöriga till barn och unga med NPF-diagnos en kväll i månaden.
Eldsjälen bakom detta är kyrkans barnledare Lina Stenström Eld, och hon är nu tillfrågad om att bli verksamhetsutvecklare för SKrH i Skåne.
Lina Stenström Eld har två barn med NPF-diagnoser, och de kurser som gett henne mest är när hon fått träffa andra föräldrar i samma situation.
– Det ville jag ta med mig till kyrkan. Det har så stor betydelse att ha en plats, en fristad, där man kan peppa och stötta varandra, ge tips och få inspiration. Det stärker och helar att få komma hit.
Startade via facebookgrupp
Det är nu ett år sedan Lina startade NPF-kaféet genom en inbjudan i facebookgruppen för NPF-anhöriga.
– Intresset var jättestort. Jag vänder mig till föräldrar, men är det någon som måste ta med sig barnen så löser vi det också. Här finns inga krav på någonting, man kan komma och bara vara eller ställa sina frågor eller dela med sig av erfarenheter. Vi blandar tårar och skratt och de som kommer är så tacksamma, berättar Lina Stenström Eld.
Lina med sina barn. Foto: Privat
Bön i kyrkan självklart
– Vi avslutar alltid kvällarna med att jag ber för veckorna som ligger framför. De vet ju att det är så man gör i kyrkan, och de tycker det är skönt.
Nu har Lina utbildat sig till NPF-pedagog, och hon har fått frågan av Rickard Lundgren att vara verksamhetsutvecklare för Sveriges kristna handikappförbund i Skåne.
– Jag är jätteglad över tanken att få vara en del i det projektet, det är en dröm jag verkligen brinner för, säger Lina Stenström Eld.
LÄGG TILL NY KOMMENTAR