Bibelns ord är rättesnöret – mänskliga tolkningar blir ofta fega

Individualism
Definition:

Åskådning som betonar den enskildes rätt gentemot gruppens krav särskilt, gentemot samhällets krav {mots. kollektivism}: ”den liberala församlingen hyllade den nya individualismen. (källa: The Economist)

”Jag vill vara individualist för att det är modernt!”

Är det bra för Kristi kropp (församlingen) om kroppsdelarna ­lever var för sig (i ensamhet)?

Om var och en kristen sticker ut hakan eller kommer ut ur garderoben, bekänner färg (jag är en kristen och vill det vara tills sol och måne ej finnes mer”). Vad händer då?

Stör vi då det sekulariserade samhället? Blir vi förföljda? Självklart! Men får vi fler medlemmar? Ja det är jag övertygad om.

Lovsång och bön styrker oss

I Sverige har vi en flagga med kors, vågar vi bära den igen på allvar? Vi kommer att bli ifrågasatta och förföljda. Då är det bra att vara flera, för att styrka varandra i vår tro, uppmuntra varandra till helig strid. Gudstjänsterna får en mening inte bara en underhållning. Lovsång och bön styrker oss. En växande gemenskap. Står vi upp och stöttar den som predikar bibelns sanning? Eller kritiserar och ifrågasätter vi? Bibelns ord är rättesnöret, mänskliga tolkningar blir ofta fega och sekulariserande, för att vi är så rädda för att stöta oss med journalister och public service. Vi som kristna skall inte anpassa oss till det depraverande sättet att leva som leder bort från evangeliet och Guds ord. Följs sanningen och livets Gud. Bibeln och hjärtats heliga Ande. Bli lycklig och fri, som Jesus Kristus!

För en kristen finns det ingen vila i kallelsen, man kan faktiskt inte vara för ung eller för gammal för att sprida evangeliet.

Guds hus skall skina av det bästa vi har, inte stå och förfalla som det nu gör på många orter ute på landsbygden och i städerna. Mose fick i uppdrag av Gud att bygga Guds hus av det finaste material som Gud själv skapat. Även utanför skall det vara sköna omgivningar. Gud gillar det bästa han skapat! Det skall lukta gott! En fröjd för ögat! Så en slåtteräng, bygg ett insektshotell! Plantera fruktträd och blommor. Duka upp till mat i det gröna tillsammans med familj och vänner så kan ni ha gemensamma knytkalas på ängen och skördefest på hösten.

Ingen vila i kallelsen

Vad Ni gör resten av året? För en kristen finns det ingen vila i kallelsen, man kan faktiskt inte vara för ung eller för gammal för att sprida evangeliet, det glada budet! Församlingen kan inte lida brist på idéer och visioner!

Dag Rimmerfors

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA